Društvo

10 razloga zašto je međunarodni master program na Ekonomskom fakultetu - Ljubljana, najbolji mogući izbor!

Autor Gordana Bojanić Izvor Promo

Postdiplomske studije iz menadžmenta i organizacije, koje se održavaju u Skoplju, na Međunarodnoj poslovnoj akademiji Ekonomskog fakulteta - Ljubljana najbolja su prilika da postanete dio svjetske akademske zajednice.

Izvor: PROMO

Odabrali smo 10 razloga zašto je najbolji master program za postdiplomske studije upravo ovaj master program.

1. Ekonomski fakultet - Ljubljana, deo je državnog Univerziteta Slovenije (www.ef.uni-lj.si) , osnovan je 1946. godine i slovi kao najbolja visokoškolska akademska i biznis ustanova u oblasti ekonomije i menadžmenta u Jugoistočnoj Evropi.

To je jedini univerzitet u Jugoistočnoj Evropi sa najvišim međunarodnim akreditacijama EQUIS, AASCB i AMBA, akreditacije koje imaju manje od 5% poslovnih škola širom sveta.

Prema prestižnom Financial Times, Međunarodni program za menadžment i organizaciju svrstan je u 96 najboljih "Master in Management" programa na svetu.

Program je zamišljen i namenjen ekonomistima i menadžerskoj obuci profesionalaca iz drugih oblasti: inženjera, pravnika, farmaceuta, lekara ...

Od 2005 god. ovaj međunarodni postdiplomski program iz menadžmenta i organizacije održava se u regionalnom centru u Skoplju, gde profesori dolaze iz Ljubljane i drže predavanja i ispite u regionalnom centru u Skoplju.
Zbog globalne pandemije Covid-19, ceo progam (predavanja, ispiti i odbranu magisterskog rada) izvodiće se online u živo.

2.  Ekonomski fakultet - Ljubljana je na 45-om mestu svetske liste poslovnih škola I fakulteta.

3.  Po završetku studija dobićete svetski poznatu akademsku i poslovnu diplomu na engleskom i slovenačkom jeziku, koja je validna I visoko rangirana u celom svetu.

4.  Master program se održava u Regionalnom centru u Skoplju već 15 godina, gde su visoko pozicionirani profesionalci i menadžeri poznatih kompanija i banaka iz zemlje u Regionu postavili temelje svojih budućih uspeha i napredovanja u karijeri. Od ove godine započinje izvođenje programa online uživo (predavanja i ispiti) i to stvara priliku za dostupnost ovog kvalitetnog i originalnog međunarodnog master programa za sve zainteresovane iz zemlje u regionu.

Izvor: PROMO

5.  Završetkom master programa iz menadžmenta i organizacije stičete diplomu, master titulu i visoko kvalitetno stručno znanje po vašem izboru u oblasti: ekonomije, finansija, marketinga, strategije, menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima, pregovaranja, proaktivnog razmišljanja i kreativnog delovanja.

Stečeno znanje i iskustvo, nakon magisterija, na nivou je izvršnog direktora u preduzeću, fabrici, zdravstvenoj ustanovi, instituciji, agenciji ...

6.  U akademskoj godini 2020/2021, predavanja će se realizovati online uživo. Predavanja  održavaće se dva puta mesečno, petkom popodne i subotom prepodne.

7.  Engleski jezik je oficijalni jezik studija, a svi postdiplomci dobijaju potrebne materijale i udžbenike koji su najnovija izdanja iz Engleske i SAD.

8.  Master program iz Management and Organisation sadrži sledećih 15 predmeta:Poslovno okruženje, Organizacija i upravljanje, Strateški menadžment, Logistika i upravljanje operacijama, Mikro i makro ekonomija, Finansijski menadžment za menadžere, Marketing za menadžere, Upravljanje ljudskim resursima, Sistemi za podršku odlučivanju, Pregovaranje, Poslovno istraživanje, Računovodstvo i upravljanje za menadžere i tri izborna predmeta po izboru studenta iz oblasti finansija, marketinga, ljudskih resursa, zdravstvenog menadžmenta ...

Razgovarali smo sa nekim profesorima o iskustvima koja nudi master program IBA.

"Predavanja na IBA - Master programu pretstavljaju mi veliko zadovoljstvo, posebno kada su studenti visoko motivisani, kompetentni, gladni znanja i žele da podele svoje ideje. U celom procesu učimo jedni od drugih i apliciramo teoriju u praksi." - Nada Zupan, profesor

 9.  Da bi se postigao visoki kvalitet nastave, broj upisanih u jednoj generaciji ograničen je na 25 kandidata.

Najuverljiviji dokaz jesu iskustva onih koji su završili program, uključujući Kristinu, Darka i Anu koji imaju nekoliko stvari da kažu o ovome IBA - Međunarodnom master programu Ekonomskog fakulteta (School of Economics and Business, University of Ljubljana)

-              Magistar Hristina Lozanoska, osnivačica i vlasnica VITA instituta, nedavno je rekla: „Ispunila očekivanja! Moram da kažem da sam zadovoljna što sam uložila svoje vreme i energiju u ovom programu.“

-              Magistar Darko Petrovski, osnivač i vlasnik Poslovnog inkubatora talenata Step Up i predsednik Makedonske asocijacije za ljudske resurse: „Ono što sam naučio na master  studijama na Ekonomskom fakultetu - Lјubljana u Skoplju zaista mi je pomoglo u profesionalnom i u ličnom životu da postavim i postignem svoj sistem visokih vrednosti.“

-              Magistrica Ana Stojanoska, mlađi saradnik u Komercijalnoj banci AD Skoplje: „Dobila sam najbolje znanje koje nam mogu pružiti i ono je nezamenljivo. "Sigurna sam u ovaj svoj izbor i nadam se da će i drugi to učiniti."

IBA - Međunarodni master program nudi velike mogućnosti za kontakte iz poslovnog okruženja kao deo Alumni kluba sa više od 10.000 članova i Internacionalne biznis asocijacije - “Beta Gamma Sigma”.

"Na IBA Мaster program susrećemo se i suočavamo sa poslovnim profesionalcima koji imaju bogato lično radno iskustvo, ali i sa mlađim studentima koji su bez radnog iskustva, pa smo kao predavači često izloženi pitanjima i izazovima sa kojima se često ne susrećemo. Ovaj proces je dvosmerna ulica u kojoj profesori uče od učenika baš kao što i studenti uče od nas." - Mojmir Mrak, profesor

 Napravite prvi korak ka svom profesionalnom i karijernom razvoju i prijavite se na sledećem linku:

Za dodatne informacije obratite se regionalnom koordinatoru Ekonomskog fakulteta - LJubljana SEB LU u Skoplju, Meliti Sekulovskoj
Mobile phone (Viber & WhatsApp): +389 (0)70 338 570
Skype: melita.sekulovska
Email: melita.sekulovska@ef.uni-lj.si