Društvo

LUDILO U TOLOŠIMA: Mještani, šinteri i policija JURILI VUKA!

Autor Gordana Bojanić Izvor Beta

U podgoričkom naselju Tološi večeras je uhvaćen vuk, posle višečasovne potjere koja je organizovana za divljom životinjom.

Izvor: Guliver/Getty Images/iStock/mirceax

Beti je u policiji potvrđeno da su pripadnici šinterske službe uhvatili divlju životinju koja je prethodno par sati lutala gusto naseljenim dijelom grada, ulazila ljudima u dvorišta.

"Djeca su se sa drugarima igrala u dvorištu, kada je jedan od njih uzviknuo da je u dvorištu pas. Pogledao sam i shvatio da je riječ o vuku", kazao je Beti jedan od mještana, otac petogodišnjaka, koji je želio anonimnost.

On je istjerao vuka iz dvorišta i nije bio iznenađen prisutvom divlje životinje, jer je u tom podgoričkom naselju u zatočeništvu čopor vukova.

Vuk je iz kaveza pobjegao oko 15 časova.

Oni se svakodnevno "oglase" neprijatnim zavijanjem u posle podnevnim satima, kada je vrijeme hranjenja i podsjete naviknute mještane na svoje prisustvo.

Mještanin Aco Novović godinama neovlašćeno na svom imanju drži više od 20 vukova. Nadležni mu nikada nisu to dozvolili, ali nijesu ništa preduzeli po tom pitanju

Stanovnici Tološa su godinma tražili od nadležnih da nešto preduzmu protiv nezakonitog držanja divljih životinja u gusto naseljenom gradskom naselju.

Tagovi