Društvo

Stigao novi helikopter Vojske Crne Gore

Autor Ana Božović Izvor MINA

Na vojni aerodrom "Knjaz Danilo" u Podgoricia, u pratnji našeg Bell 412, stigao je novi helikopter Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Bell 505 Jet Ranger X.

Izvor: tanjug/printscreen

"Riječ je o modernom vazduhoplovu, opremljenom najnovijom tehnologijom", na Tviteru Ministarstva odbrane.

Podsjećamo, ministarstvo je potpisalo sporazum sa Kanadskom komercijalnom kompanijom "CCC" o nabavci dva modela "bell 505 jet ranger X“, od kojih se jedan očekuje u utorak, a drugi početkom sljedeće godine.

Helikopter je opremljen najnovijom tehnologijom, dizajniran da bude siguran i lak za letjenje, sa brzinom od 232 km/h i sa nosivošću od 680 kg. Dizajn u prvi plan stavlja sigurnost, performanse i pristupačnost, spajajući provjerene sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim, modernim izgledom. Vazduhoplov uključuje visokotehnološki kokpit i prilagodljiv dizajn kabine, što ga čini izuzetno troškovno konkurentnim i sposobnim za sve izazove.

"Posebno su pogodni za obuku pilota, a značajno je to što će unaprijediti djelovanje Vojske Crne Gore, posebno u okviru treće misije, koja se odnosi na pomoć stanovništvu", naveli su iz resora odbrane.

Tagovi