Društvo

Medenica: Pravda za sve pod jednakim uslovima

Autor Ana Božović Izvor MINA

U Crnoj Gori pravda mora biti omogućena svakom građaninu, pod jednakim uslovima, uz kvalitetno suđenje, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Medenica je na sastanku sa savjetnikom za pitanja Zapadnog Balkana u Ministarstvu pravde Austrije Georgom Stavom kazala da su u fokusu racionalizacije sudske mreže građani, kako bi imali optimalnu, brzu i kvalitetnu pravdu.

Saopšteno je da se na sastanku razmatrao projekat Analize za racionalizaciju sudske mreže.

Stav je kazao da bi Analiza trebalo da rezultira efikasnijim i jeftinijim pristupom građana sudu, u bilo kojem modelu koji je prihvatljiv crnogorskom pravosudnom sistemu.

Generalna direktorka Direktorijata za organizaciju pravosuđa i nadzor Marijana Laković Drašković, ocijenila je da je odrađen odličan posao.

„Racionalizacija sudske mreže obaveza je ispunjavanja privremenog mjerila za poglavlje 23, a u narednom periodu pristupiće se finalizaciji ovog dokumenta, koji će biti na zadovoljsvo svih građana“, kazala je Laković Drašković.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, s obzirom na to da je Analiza za racionalizaciju sudske mreže još u formi radnog dokumenta, razgovori će biti nastavljeni dok se ne preciziraju konačne preporuke.