Društvo

USKORO "ZELENI TALAS" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

Autor Gordana Bojanić

Gradsko preduzece “Komunalne usluge” je raspisalo tender za rekonstrukciju svjetlosne signalizacije na dvije raskrsnice Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Procijenjena vrijednost nabavke je oko 41.000 eura.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, u prvom koraku izvršiće se zamjena semaforskih stubova starih više od dvadeset godina i ugraditi novi, savremeni, ljepšeg dizajna i boljeg kvaliteta.

"Na novim stubovima biće postavljeni brojači koji će pružati dodatne informacije o vremenu trajanja određenog svjetlosnog signala. Nakon toga, izvršiće se nabavka i ugradnja uređaja koji će se povezati na savremenu optičku mrežu Glavnog grada, čime će se na Buleveru Svetog Petra Cetinjskog implementirati “zeleni talas”", saopšteno je iz Glavnog grada.

"Zeleni talas” sistem upravljanja saobraćajem koji se primjenjuje u velikim gradovima, sa pojačanom frekvencijom saobraćaja i čestim saobraćajnim gužvama.

"Sigurni smo da ćemo sprovođenjem ovih aktivnosti, pored modernizacije semafora u estetskom smislu, doprinijeti bržem i efikasnijem funkcionisanju saobraćaja, manjim vremenom zadržavanja i posljedično boljem kvalitetu životne sredine", zaključuje se u saopštenju.

Ponude za prvu fazu se predaju radnim danima od 8:00h do 14:00h, zaključno sa danom 28.09.2020. godine do 10:00h. Javno otvaranje ponuda održaće se istog dana u 11:00h u prostorijama “Komunalne usluge” d.o.o. na adresi Ulica Zetskih vladara bb.