Društvo

TRG NEZAVISNOSTI VEČERAS BIO SAV U CRVENOM!

Autori mondo.me Ana Božović

Između 15.000 i 20.000 ljudi okupilo se večeras na Trgu nezavisnosti.

SKUP NA TRGU NEZAVISNOSTI
Izvor: MONDO/Hristina Radenović

Građani iz cijele Crne Gore stigli su u Podgoricu kako bi prisustvovali večerašnjem skupu.

Demokratska partija socijalista (DPS) je ranije sa svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama najavljivala događaj, ali su pojasnili da nisu organizatori.

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je građane na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

"Ne okuplja nas nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da dignemo glas u odbranu naše jedine istinske svetinje - nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore!", naveli su danas u saopštenju.

“Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore”, kazali su.

Program na trgu će započeti kada pristignu kolone vozila koje se očekuju.

Prisutni uzvikuju "Ne damo državu".

Na skupu nema političkih parola, a vijore se državne zastave Crne Gore, krstaš barjaci...

Nakon upozorenja pojedinih partija da bi na večerašnjem skupu moglo doći do incidenata, iz Uprave policije su danas kazali da ne raspolažu saznanjima da bi na tom javnom okupljanju u Podgorici moglo doći do narušavanja javnog reda i mira.Saopštili su i da će preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja bezbjednosti i osjećaja sigurnosti građana.

Pogledajte dio atmosfere sa skupa!