Društvo

Podgorica dobila još jedan KRUŽNI TOK

Autor Ana Božović

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove na izgradnji kružne raskrsnice ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića u blokovima V i VI.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević izrazio je zadovoljstvo što sa građanima Bloka V i Bloka VI prisustvuje završetku još jedne značajne saobraćajnice, odnosno kružnog toka koji će prije svega poboljšati bezbjednost saobraćaja, a istovremeno i ovaj dio grada učiniti ljepšim i atraktivnijim za život.

„Ova investicija Glavnog grada i Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice iznosila je oko 290.000 eura i koristim priliku da izrazim zahvalnost izvođaču radova firmi Metaluplast koja je u rekordnom roku završila sve radove na ovoj veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici“, istakao je Raičević.

On je podsjetio da je rok za izvođenje radova bio 90 dana, a da je izvođač radova čitav posao završio za manje od mjesec dana.

„Ovo je samo još jedan doprinos Glavnog grada uređenju saobraćajnica koje su predstavljale uska grla i problem za sve učesnike u saobraćaju“, naglasio je Raičević i podsjetio da je Glavni grad prije nekoliko mjeseci završio kompletnu rekonstrukciju Ulice Meše Selimovića, kao i Ulice Đoka Miraševića, čime je ovaj dio grada, uz novosagrađeni kružni, dobio moderan saobraćajni prsten na zadovoljstvo građana Bloka V i Bloka VI, kao i svih građana Podgorice.

Srećko Lješević ispred kompanije ''Metaluplast" kazao je da su radovi završeni u rekordnom roku, te da je uređen vodovod, atmosferska kanalizacija, rekonstruisana je postojeća fekalna kanalizacija, postavljeni su novi ivičnjaci , trotoari, th kanalizacija kao i javna rasvjeta.

Tagovi