Društvo

Peković kupio propalu FIRMU U PLJEVLJIMA za 175.000 eura!

Autor Dragana Tomašević Izvor Vijesti

Bivši košarkaš jedini dostavio ponudu na licitaciji koja je oglašavana sedam puta za godinu dana!

Izvor: MN Press

Nikola Peković je prije nekoliko mjeseci na spisak svojih nekretnina dopisao i vilu Josipa Broza Tita u naselju Palisad, a sada i cjelokupnu imovinu zadruge "Gradac".

Peković je u istoimenom pljevaljskom rudarskom naselju, kupio hektare pašnjaka, livada, njiva i šuma i to za 175.000 eura.

Kupovinom imovine zadruge, postao je i vlasnik nekoliko objekata u katastarskim opštinama Brvenica i Gradac.

Stečajna upravnica Jadranka Bojović rekla je Vijestima rekla da "nema više imovine na prodaju, ali ima stečajnih postupaka".

"Nismo imali značajno interesovanje za kupovinu predmetne imovine i to pokazuje činjenica da je prodata tek na sedmom oglasu na kojem je jedini ponuđač bio Nikola Peković".

Peković je vlasnik placa na Zlatiboru veličine 1,2 hektara u centru Zlatibora, kod autobuske stanice. Kako dalje govore mještani, Nikola planira da tu sagradi i tržni centar. Za ovaj plac on je dao tri miliona eura, a njegova firma podnijela je zahtjev opštini Čajetina da se ne izmješta cijela autobuska stanica, već da osam od ukupno 80 perona ostane pred njegovim objektima.

Za Nikolu Pekovića se tvrdi da očigledno voli kuće bivših predsjednika, jer je 2016. godine kupio vilu Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33 na Dedinju. Nije poznata tačna suma koju je izdvojio za ovu nekretninu, ali, prema nekim informacijama, sada pokojna Mirjana Marković za vilu je tražila više od dva miliona eura.