Društvo

Više incidenata u Pljevljima poslije izbora: KAMENOVANO I POLICIJSKO VOZILO

Autor Ana Božović Izvor PV Informer

U Pljevljima je sinoć, nakon završetka parlamentarnih izbora, dežurnoj službi CB Pljevlja prijavljeno više incidenata, a kamenovano je i vozilo policije, javlja PV Informer

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Oko 23 sata došlo je do okupljanja pristalica opozicionih partija ispred njihovih stranačkih prostorija, nakon čega se okupljanje preselilo ispred crkve. Grupa od oko 1000 građana se u dva navrata kretala trasom kojima su se kretale litije, uz skandiranje, paljenje baklji, viku i galamu.

Oko 01.50 nakon ponoći D.P. iz naselja Guke je prijavio da ga uznemirava grupa građana, da mu upućuju psovke, prijetnje i uvrede.

Š.M. je osumnjičen je da je u Ulici Volođina oštetio i patrolno vozilo CB Pljevlja gađajući flašama u pravcu vozila i policijskih službenika, piše PV Informer.

Takođe, oko 3 sata nakon ponoći na igralištu u ulici Skerlićeva došlo je do okupljanja mlađih građana koji su uz skandiranje, oko 3.35 sati kamenovali prostorije političke partije SD u Ulici Skerlićeva, te prostorije DPS-a.

Na skupovima je uočeno prisustvo predstavnika opozicionih političkih partija, koji nisu narušavali javni red i mir niti učestovali u ovim aktivnostima huligana, piše PV Informer.

Javni red i mir prekršile su osobe koje većinom imaju kriminalnu prošlost, a okupljaju se oko igrališta koje se naziva “Familija-igralište”.

Tagovi