Društvo

Moguće POSKUPLJENJE eurosupera 95

Autor Ana Božović Izvor Vijesti

Predstojeće usklađivanje cijena naftnih derivata, na osnovu kojeg će nove cijene važiti od utorka, moglo bi dovesti do poskupljenja eurosuper benzina 95 za jedan cent, ali i pojeftinjenje eurodizela i lož ulja za isti iznos, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO

U te kalkulacije nije uračunat petak i cijena naftnih derivata posljednjeg trgovinskog dana na regionalnom tržištu Mediterranean Platt's Ground iz Đenove, što u konačnom može uticati na projekcije.

Ukoliko bude prema kalkulacijama bez petka, cijena dizela i lož ulja će pasti na jedan eura, odnosno 98 centi, dok će eurosuper 95 biti skuplji i koštaće 1,14 eura. Cijene eurobenzona 98 najvjerovatnije se neće mijenjati i narednih 15 dana će iznositi 1,17 eura.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjejka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Mogući pad cijena dizela i lož ulja njije posljedica pada cijena tih derivata na regionalnom tržištu u Đenovi, nego slabljenja dolara u odnosu na euro.

Tagovi