Društvo

Počinje GRADNJA zgrade u Baru za zaposlene u službi bezbjednosti

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

Gradnja stambene zgrade u Baru za zaposlene u službama bezbjednosti uskoro bi trebalo da počne, jer je planska dokumentacija gotova, najavio je predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević.

Izvor: MONDO/Anto Baković

Vlada je donijela odluku da dodijeli plac za gradnju stanova u Baru za zaposlene u bezbjednosnom sektoru, a Sindikat je preuzeo obavezu rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije.

Šuškavčević je Pobjedi kazao da su zaposleni zahvalni Vladi, jer će na ovaj način mnogi riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja.

On je podsjetio da je Sindikat od Ministarstva unutrašnjih poslova tražio podršku, nakon čega je taj resor Vladi dostavio predlog o prenosu prava na nepokretnosti koja se nalazi u Baru na Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, a koje je svojina države.

Predlog je uvažen, a u planskoj dokumentaciji predviđena je izgradnja objekta sa tri lamele od oko 15,15 hiljada metara kvadratnih BGP sa podzemnom garažom od 3,4 hiljade metara kvadranih BGP.

“U sklopu objekta planirano je više od 11 hiljada metara kvadratnih neto prodajne površine stanova (oko 200 stanova), više od 100 parking mjesta u podzemnoj garaži, dok će parking biti izgrađen na površinama oko objekta”, kazao je Šuškavčević.

On je objasnio da je Sindikat u obavezi da obezbijedi dio neto stambenog prostora stanarima privremenih objekata koji žive na toj parceli, dio Opštini Bar, kao i izvođaču radova za umanjenje cijene koštanja, pa se još ne može sa preciznošću reći broj stambenih jedinica koje će biti na raspolaganju.

“Ne zna se još ni cijena kvadrata stana koja će zavisiti od više parametara, a posebno od podrške koju očekujemo od Vlade za naredni period”, kazao je Šuškavčević.

Prema njegovim riječima, godišnjom novčanom podrškom koju im je obezbijedila Vlada, stekli su se idealni uslovi za sprovođenje aktivnosti na polju stambene izgradnje.

“Time je zaokružena problematika u smislu sposobnosti da samostalno realizujemo planirane investicije na polju stambene gradnje i rješavanja stambenih pitanja naših članova u svim gradovima u Crnoj Gori gdje za to postoje uslovi”, naveo je Šuškavčević.

On je rekao da je tokom prethodne tri godine realizovano više projekata stambene solidarne gradnje.

“Tako je u Podgorici realizovana izgradnja stambenog objekta sa 288 stanova, u Nikšiću 105 stanova, Budvi 102 stana i na Žabljaku 12 stanova”, naveo je Šuškavčević.

Svi projekti, kako je dodao, urađeni su kvalitetno i u roku na zadovoljstvo zaposlenih koji su dobili te stanove po povoljnim uslovima kupovine.

Tagovi

Bar