Društvo

USKORO BEZ PCR TESTA U CRNU GORU: Stigla potvrda i od zvaničnika Instituta za javno zdravlje, evo šta poručuje!

Autori Ana Božović k.v.

Državljani Srbije uskoro će moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, očekujemo da će se za to steći uslovi, najavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Begić međutim nije precizirao od kada će tačno ta odluka početi da važi.

- Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mjera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru. U utorak je u Srbiji zabilježen dupli broj novooboljelih u odnosu na ponedeljak, što opet može da se pripiše efektu vikenda.

Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smješteni u hotelima i privatnim smještajima, već kod porodica, što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome - rekao je Begić televiziji Vijesti.

Prema njegovim riječima, epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali je "ekstremno prijeteća jer su se građani opustili".

Podsjetimo, od utorka se na svim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju dijele uputstva kojih građani koji se vraćaju iz inostranstva treba strogo da se pridržavaju kako bi se spriječilo širenje epidemije.