Društvo

Još 47 ZARAŽENIH, OPORAVILO SE 49 pacijenata

Autor Gordana Bojanić

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 521 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 47 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Izvor: Vlada Crne Gore

Novooboljeli su iz Podgorice i Nikšića po devet, Rožaja osam, Berana i Bijelog Polja po pet, po tri iz Budve i Ulcinja, Kolašina dva, Cetinja, Kotora i Mojkovca po jedan.

"U Kliničkom centru Crne Gore tri pacijenata koja su pozitivna na koronavirus životno su ugrožena. Dva su intubirana i priključena na invazivnu mehaničku ventilaciju a jedan na neinvazivnu mehaničku ventilaciju“, rekli su iz KCCG. U KCCG se trenutno liječi 18 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa COVID-19.

 Od poslednjeg presjeka Institutu nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 71 a od početka godine: 80.

Prijavljen je oporavak 49 pacijenta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1017. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4132.