Društvo

Srbija: Građani požurili na testiranje, biraju CRNOGORSKO PRIMORJE

Autor Ana Božović Izvor n1

Poslije gotovo pet mjeseci, od ponoći, građanima Srbije ponovo je omogućen ulazak u Crnu Goru.

Izvor: Guliver/Getty images, stefanamer

Prvog dana "novog režima" na granici Srbije i Crne Gore nije bilo veće gužve, ali u redu ispred instituta Torlak, gdje se građani testiraju na koronavirus zbog odlaska na ljetovanje, već od danas najbrojniji su oni koji biraju crnogorsko primorje, piše N1.

Krizni štab u Srbiji najavio je za pet do sedam dana reviziju crvene liste na kojoj su trenutno Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Bugarska, pa se ne isključuje mogućnost uvođenja ograničavajućih mjera i na nekim drugim djelovima granice.

Možda ce vas zanimati

“Je l’ prošla ponoć?” Pitanje koje se i te kako uklapa u sinhronizovano podizanje rampi: na granici sa Crnom Gorom i u Torlaku – sezona seobe upravo otvorena, hoće li biti masovna?

N1: Je l’ se došlo zbog Crne Gore?

“Zbog Crne Gore, da”

N1: Sačekali odluku i pravo Torlak?

“Pa jeste, zato što smo iz Crne Gore i uželjeli smo se kuće i da iskoristimo malo odmora poslije svega ovoga”.

N1: Postoji li strah da će se u međuvremenu mjere promijeniti i uvedu neka ograničenja na relaciji Beograd-Podgorica?

“Nadam se da neće, iskreno se nadam da neće”

“Tako je, Crna Gora je u pitanju, svrha je komercijalno putovanje. Bojazan postoji, ali familija je tamo, poslije toliko mjeseci da se spojimo i vidimo jedni druge, to je najvažnije”

I građani koji biraju druge destinacije, ne bi da odlazak kvare razmišljanjem o povratku u eventualno, izmijenjenim, ograničavajućim, uslovima.

“Idemo na nedjelju dana, pa teško da će se nešto ekstremno promijeniti za nedjelju dana, pogotovo što je broj zaraženih počeo stabilno da opada”

“Pa razmišljali smo, ali šta sad, odlažemo već dva, tri mjeseca, ne vrijedi više”