Društvo

U ZIKS-u pet pritvorenika ZARAŽENO koronavirusom, advokat Pantović: Treba da ih smjeste u bolnicu, UMRIJEĆE u ćeliji

Autor Ana Božović Izvor Standard

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija testirano je šest pritvorenih lica, od čega je pet imalo pozitivan nalaz na COVID 19, saopšteno je portalu Standard iz ZIKS-a.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kako navode, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Nacionalnim koordinacionim tijelom, sprovedene su mjere za sprječavanje širenja infekcije.

Advokat Ratko Pantović kazao je za Standard da je njegov klijent T.P. jedan od zaraženih, te da ima ozbiljnih problema sa disanjem. Kaže i da su zaraženi i dalje u istoj ćeliji.

“Tražili su da ih odvedu u KCCG ali se to nije desilo. Takođe, prije mjesec dana podnijeli smo zahtjev za ukidanje pritvora i polaganje jemstva u iznosu od 260 hiljada u vidu hipoteke na nepokretnosti, ali o tom zahtjevu još nije odlučeno. Da je blagovremeno riješen zahtjev moj klijent ne bi zakačio koronu”, kazao je Pantović

Advokat navodi da je osoba koja je prva zaražena premještena iz te ćelije, nakon čega su testirani ostali za koje se ispostavilo da su pozitivni na koronavirus.

“Moj klijent ne zna šta da radi, ima probleme sa disanjem, trebali su da ih smjeste u bolnicu. Ovim putem apelujem na sudiju i ZIKS da se riješi navedeni zahtjev jer su svi i dalje u istoj ćeliji, jedino što ih ne miješaju sa drugima, ali čajevi kojima se liječe im neće pomoći, umrijeće u toj ćeliji”, zaključio je advokat Pantović.

Tagovi