Društvo

BOŽOVIĆ POTVRDIO: Crnogorci mogu u Srbiju BEZ RESTRIKCIJA, to je dokaz PRIJATELJSKIH namjera SRBIJE!

Autor Gordana Bojanić Izvor Agencije Izvor Kurir

"Kao Ambasador Srbije sa ponosom i radošću zvanično potvrđujem da će Srbija ukinuti sve restriktivne mjere za ulazak Crnogorskih građana u Republiku Srbiju", kazao je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

Vladimir Božović
Izvor: Mondo - Petar Stojanović

"To još jednom svjedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namjere Srbije i neraskidive veze između dvije susjedne države", poručio je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

On je kazao da naše građane vezuju bratske, rodbinske, vjerske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih.

''Inače kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i diplomata ,a ne ljekar mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rešenje za širenje zaraze već upravo visoka svijest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera'', poručio je Božović.

Božović je kazao da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije svijeta to ne mogu izdržati. Kako je kazao, njegov posao kao Ambasadora Srbije u Crnoj Gori je da radi na unapređenju odnosa i saradnje dviju zemalja, kao i snaženju veza, što treba biti i konstanta sveukupnih odnosa.

''Rešavali smo mnogobrojne probleme i zahtjeve državljana Srbije koji su evo skoro 5 mjeseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe,da sahrane svoje najbliže,obiđu i njeguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu i to me kao njihovog Ambasadora mnogo boli'', kazao je on.

Naglasio je da gotovo nije bilo dana kada ih neko od predstavnika Srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na liječenje, dolazak studenata transfer građana imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski,univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište zapadnog Balkana, ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu...

''Zbog svega ovoga je utoliko moja današnja radost veća. Osjećam da građani Crne Gore sve ovo razumiju i snažno podržavaju kao i građani Srbije'',zaključio je Božović.

Možda ce vas zanimati