Društvo

HOĆE LI DJECA KRENUTI U ŠKOLE? Šehović: Obrazovni sistem SPREMAN, nastavu SNIMAMO ZA SVAKI SLUČAJ

Autor Gordana Bojanić

Sistem obrazovanja je spreman za redovan početak školske godine, ali će uvažiti sve preporuke zdravstvenih vlasti u pravcu zaštite zdravlja djece koje je apsolutni prioritet, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović nakon sastanka sa direktorom IJZ Bobanom Mugošom

Izvor: Ministarstvo prosvjete

'Na današnjem sastanku razmotreni su izazovi sa kojima se obrazovni sistem suočava na svim nivoima obrazovanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a poručeno je da će u narednim danima, nakon komunikacije sa svim nadležnim institucijama saopštiti konačan stav o tome kada i na koji način će početi školska godina'', saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Ministar Šehović je rekao da je sastanak bio sadržajan i konstruktivan, te da su predstavnici IJZ dali važne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i njenim mogućim uticajima na period koji dolazi.

Kako je istakao, obrazovni sistem je spreman za svaki scenario i odgovorno će se odnositi prema predlozima zdravstvene struke, jer je potreba očuvanja zdravlja djece, roditelja ali i nastavnika važnija od bilo čega drugog.

On je podsjetio da je u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante koja će omogućiti obrazovnom sistemu da u svakoj situaciji održi kontinuitet obrazovnog procesa.

Direktor IJZ, Boban Mugoša, rekao je da se u toku današnjih razgovora posebno razmatrala činjenica da još uvijek traje turistička sezona, da jesen sama po sebi donosi prehlade i druge virusne infekcije, te da će se sve to uzeti u obzir prilikom donošenja preporuka i mjera koje će imati za cilj da omoguće da se nastava odvija tako da djeca sačuvaju zdravlje.