Društvo

Vojska angažovana na putu Kosanica- Glibaći - Bobovo

Autor Mladen Stojović Izvor MINA

Inženjerijska četa Vojske Crne Gore (VCG) angažovana je na izgradnji puta Kosanica-Glibaći-Bobovo, dužine 22 kilometara, u pljevaljskoj opštini, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći je do sada očišćeno 350 metara puta.

Izvor: Guliver/Getty Images/iStock / Getty Images Plus /sezer ozger

On je sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i saradnicima obišao radove na trasi puta Kosanica - Glibaći - Bobovo.

"Za prvu fazu izgradnje puta stvoreni su svi administrativni preduslovi. Vlada je donijela sve potrebne odluke, zbog čega smo malo čekali sa počinjanjem radova. Sada smo krenuli da radimo svim snagama", kazao je Bošković.

On je rekao da je to jedan od najizazovnijih projekata na kom radi VCG.

"Projekat će zahtijevati duže vremensko prisustvo vojske na ovom potezu, ali u narednih godinu do dvije VCG uradiće sve što je potrebno na dionici dugoj 22km", kazao je Bošković.

Kako je naveo, asfaltiranje biće napravljen kvalitetan regionalan put, koji će biti dobra osnova za kasnije povezivanje sa Bosnom i Hercegovinom.

Bošković je podsjetio da je u zadnje tri godine VCG rekonstruisala više od 500 kilometara puteva, dok je oko 40 kilometara novih puteva probijeno.

"To je nešto sa čim možemo sa ponosom da se pohvalimo, jer time u potpunosti ispunjavamo treću misiju VCG, a to je pomoć civilnom stanovništvu" zaključio je Bošković.

Golubović je kazao da je saradnja lokalne samouprave i Ministarstva odbrane dobar primjer kvalitetne saradnje.

"Zahvaljujem MO, jer smo u dobroj saradnji i sa Rudnikom uglja, dobili podršku za osnaživanje našeg lokalnog preduzeća koji se bavi održavanjem lokalnih puteva”, naveo je Golubović

On je kazao da su dobili dva nova kamiona, sa čim će, uz investiranje Opštine, dodatno osnažiti preduzeće i time sugrađanima na selu omogućiti dobre uslove života.

Tagovi

VCG