Društvo

KONFERENCIJA DIREKTORA TELEKOMA Ćulibrk: Brutalni napadi na Telekom

Autor Ana Božović Izvor Kurir

Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk danas je javnosti predstavio izuzetne uspjehe kompanije rekavši da je 2019. za tu kompaniju bila izuzetno uspješna, rekordna, piše Kurir

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

On je na samom početku rekao da se poslednjih dana dešavaju brutalni napadi na Telekom Srbije, te da se danas obraća javnosti jer ima dužnost prema 12.000 zaposlenih i akcionarima da stane na put tom spinovanju i da se javnosti pokaže prava slika i šta se stvarno dešava.

Uoči same konferencije rečeno je i da će se govoriti o poslovnim uspjesima kompanije a u tom smislu Ćulibrk je naveo da je kompanija postavila mrežu optičkih kablova ljudima do kućnog praga a koja bi po obimu mogla da "obiđe" zemlju čak 7 puta! On je naglasio da je optička mreža preduslov razvoja digitalizacije u Srbiji.

"Svi ovi naši poslovni potezi frustriraju našu konkurenciju", rekao je Ćulibrk dodavši da razumiju da je konkurencija zabrinuta za svoj poslovni uspjeh ali ono što ne razumiju i što njemu lično nije jasno jeste sprega poslovnih i političkih "ne znam kakvih interesa".

Na konferenciji je rečeno da je 2019. za Telekom rekordna godina ne samo po ostvarenoj zaradi nego i po tehničkim dostignućima, kvalitetu mreže, povećanju korisnika mobilne telefonije ne samo u zemlji i regionu nego i u Austriji tako što su korisnici austrijski državljani. Target kompanije je dijaspora a broj TV korisnika preći će više od 2 miliona TV i internet korisnika.

"Kupovina kablovskih operatera bila je odličan poslovni potez", rečeno je na konferenciji uz naglasak da Telekom planira da postane regionalni lider na tržištu kao i da je riječ o kompaniji koja u sebi ima državni udio a posluje izuzetno uspješno iako nekad tako nije bilo, te da je svojevremeno imala i veliki pad.