Društvo

U nikšićkoj Opštoj bolnici 47 kovid pacijenta, troje ŽIVOTNO UGROŽENO

Autor Ana Božović

U nikšićkoj Opštoj bolnici liječi se 47 pacijenata od virusa korona, od kojih su tri u Intenzivnoj njezi životno ugroženi, a jedan od njih je na neinvanzivnom tipu ventilacije, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Izvor: Mondo/Ana Božović

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, precizirao je da se 41 oboljeli liječi na Infektivnom, pet na Odjeljenju psihijatrije i na Odjeljenju pedijatrije dječak od deset godina koji ima komplikovanu obostranu upalu pluća.

“Dječak je stabilnih vitalnih parametara, na kiseoniku je, i očekujemo da će brzo biti izliječen. Svi pacijenti koji se primaju u Opštu bolnicu u Nikšiću su sa težom kliničkom slikom, što znači da imaju komplikovanu obostranu upalu pluća izazvanu infekcijom kovid virusa”, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, oboljeli pacijenti u prosjeku su srednje životne dobi, što kazuje da ovaj virus nije specifičan i niko nije imun kada je u pitanju kovid infekcija.

“Radi se izuzetno patogenom virusu koji pravi ozbiljne destrukcije posebno respiratnog sistema i pluća”, rekao je Ašanin.

Rezultati u Opštoj bolnici, kako je ustvrdio Ašanin, su za pohvalu i do sada je, od 2. jula kada je prvi oboljeli od COVID 19 primljen, liječeno više od 140 pacijenata, među kojima je bilo i starih od 92 godine.

Govoreći o radu u toj ustanovi, Ašanin je kazao da će od sledeće nedjelje nastaviti da rade ultrazvuk kukova beba, koji je bilo prekinuto.