Društvo

Vučić: Sa Crnom Gorom bili NAJBLIŽI VJEKOVIMA

Autor Ana Božović Izvor MINA

Srbija je sa Crnom Gorom bila najbliža vjekovima, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom najava iz Crne Gore da će sjutra otvoriti granice za srpske državljane.

Vučić - pitanja
Izvor: Tanjug

On je rekao da mnogi građani Srbije imaju u Crnoj Gori kuće, vikendice, rođake, porodice.

"Ogroman broj Srba živi tamo, a i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci imaju bliske veze sa Srbijom", kazao je Vučić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Kada je u pitanju moguće uvođenje karantnina za one koji dolaze u Srbiju, on je naglasio da o tome mora da se vodi računa i vidi "ko je to prema nama uvodio i u kom trenutku".

Možda ce vas zanimati



"Neki, čak i kada smo imali odličnu situaciju. Sada nema razloga da nam neko uvodi mjere, jer je situacija pod kontrolom, a neke bolnice izlaze iz kovid sistema", naveo je Vučić.

On je rekao da se razmišlja o dva koncepta u vezi buduće Vlade - koalicija sa jednom strankom ili koncentraciona vlada, a da je, trenutno, bliži prvom konceptu.

Dodao je da "računa", ali ne matematički, već politički, odnosno razmatra šta se sve dešava u svijetu, u Evropi, kako bi bilo donijeto najbolje rješenje za zemlju i građane.

"U skladu sa tim, možete da očekujete uskoro moj predlog", rekao je Vučić.