Društvo

POVODOM DANA MLADIH: Kreće kampanja Aktiviraj se za kulturu

Autor Ana Božović Izvor MINA

Generalni sekretarijat Vlade, u saradnji sa Ministarstvom kulture, pokreće kampanju „Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa“, povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

Izvor: Generalni sekreterijat Vlade Crne Gore

Kako je saopšteno, cilj ovogodišnje kampanje, koja se realizuje u okviru projekta ME4EU, je da zainteresuje mlade iz Crne Gore za kulturnu baštinu i crnogorsko kulturno nasljeđe i da im pokaže da je crnogorska kulturna baština neodvojiv dio evropske kulture.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade kazali su da će u okviru kampanje, u srijedu u 12 sati, biti organizovan onlajn kviz o poznavanju crnogorske kulture i kulturnih znamenitosti, u kom će moći da učestvuju svi zainteresovani mladi iz Crne Gore.

Pet najboljih učesnika kviza, kako su naveli, biće nagrađeno trodnevnim obilaskom crnogorskih kulturnih znamenitosti, uz boravak u nekoj od turističkih destinacija u Crnoj Gori.

“Trodnevni boravak biće obezbijeđen za nagrađene, kao i za još jednu osobu koju žele da obraduju boravkom u crnogorskim turističkim centrima”, kaže se u saopštenju.

Kvizu će se, kako se navodi, pristupati putem linka koji će, uz instrukcije za učešće, biti objavljen na društvenim mrežama @me4eu u narednih nekoliko dana.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade rekli su da su kampanju „Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa“ podržali i crnogorski uspješni pisci, glumci i muzičari.

“Njihove poruke, kao i detalji u vezi sa kvizom, biće objavljeni na nalozima @me4eu na Facebooku, Instagramu i Twitteru”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi