Društvo

Rekonstruisan košarkaški teren u Golubovcima

Autor Ana Božović Izvor MINA

Sportski teren u Golubovcima jedan je od 17 projekata sportske infrastrukture koje je Ministarstvo sporta i mladih rekonstruisalo u Glavnom gradu, kazao je ministar Nikola Janović.

Izvor: Vlada Crne Gore

Janović je, tokom radne posjete Golubovcima sa predsjednicom opštine, Tanjom Stajović obišao košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo opredijelilo oko 20.000 eura.

Saopšteno je da će teren biti na raspolaganju za preko 1000 korisnika i oko 100 mališana.

"Od 17 projekata, za koje je opredijeljeno oko 485 hiljada eura i koji su dostupni za oko 22 hiljade korisnika, više od polovine je već realizovano, dok su ostali u procesu realizacije", rekao je Janović.

On je kazao da je idejni cilj ministarstva na čijem je čelu da kroz sportsku infrastrukturu pruži djeci, mladima, rekreativcima i profesionalnim sportistima potrebne uslove da se aktivno bave sportom.

"Jasno je da se na taj način djeca sklanjaju sa ulice i usmjeravaju na ispravan i zdrav put, te je samim tim moje zadovoljstvo još veće što se nalazim u mogućnosti da im u tome pomognem", rekao je Janović.

On je najavio da će Ministarstvo sporta i mladih u narednom periodu rekonstruisati i fiskulturnu salu u osnovnoj školi "Zarija Vujošević" u Golubovcima.

Predsjednica opštine u okviru Glavnog grada Golubovci, Tanja Stajović zahvalila se Ministarstvu sporta i mladih na saradnji i istakla da se raduje budućim zajedničkim projektima.

"Zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih rekonstruisali smo ovaj terenpovršine 544m2, vrijednosti 47800 eura . Ministarstvo je uložilo20.000 eura , Glavni grad 27.800. Rekonstruisan je kompletan teren, postavljenaje tartan podloga, urađene su montažne tribine, a postavljena je inova ograda. U narednih nekoliko dana ćemo početi sa iscrtavanjemmurala košarkašu koji je rođen u ovom selu i koji je odigrao punoutakmica za nekadašnju SFRJ, a to je gospodin Žarko Knežević.Završetkom rekonstrukcije ovog terena smo zaokružili jednu lijepupriču i poboljšali sportsku infrastrukturu.", istakli su iz Glavnog grada.