Društvo

"Uniprom ne duguje EPCG za struju"

Autor Ana Božović Izvor MINA

Kompanija Uniprom, koja upravlja Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP), ne duguje Elektroprivredi (EPCG) nijedan eura po osnovu utrošene električne energije, saopštili su njeni predstavnici.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predstavnici Uniproma tvrde da je dnevni list Dan u četvrtak objavio neistinu da Uniprom-КAP, u vlasništvu Veselina Pejovića, duguje za utrošenu električnu energiju 43,6 miliona eura.

„Tom grubom neistinom nanijeta je ogromna šteta kompaniji Uniprom, jer je na taj način dovedena u zabludu, ne samo crnogorska javnost, već i naši poslovni partneri sa kojima smo u pregovorima za sklapanje dugoročnih ugovora za kupovinu naših proizvoda, kao i za izgradnju novih fabrika za preradu aluminijuma“, naveli su predstavnici Uniproma u demantiju, objavljenom u listu Dan.

Oni su kao dokaz da ne duguju EPCG predstavili junski račun za struju, knjižno odobrenje po računu i potvrdu banke da je plaćen, kao i stanje na računu na današnji dan.

Na osnovu toga se vidi da je Uniprom u skladu sa ugovorom platio račun i ostvario ugovoreni popust od pet odsto, koji se dobija ako se faktura plati prije ugovorenog roka i ako ne postoje prethodna dugovanja.

Tagovi