Društvo

U Podgorici za godinu uređeno 13 dječijih igrališta

Autor mondo.me

Na današnji dan prije godinu dana mališanima Bloka V predato je na upotrebu prvo moderno dječije igralište sa savremenim spravama ugrađenim na bezbjednoj podlozi od tartana.

Izvor: Zelenilo d.o.o. Podgorica

Od tada su nova dječija igrališta dobili i mališani iz Bloka VI, ulica Vasa Raičkovića, Svetozara Markovića, Bulevara Serdara Jola Piletića, Ivana Crnojevića, Perojske ulice, (Masline), ulica Nikole Tesle (Zagorič), Admirala Zmajevića (Stari aerodrom), Buda Tomovića (Zabjelo), Oktobarske revolucije (Drač), a za par dana novo igralište dobiće i mališani iz Bulevara Vojvode Stanka Radonjića.

“U cilju što bolje socijalne integracije najmlađih planirali smo da na teritoriji Glavnog grada do kraja godine izgradimo još devet igrališta. Napomenućemo da prilikom izgradnje dječijih igrališta veliku pažnju posvećujemo i uređenju prostora oko njih i obezbjeđivanju uslova za odmor roditelja i drugih posjetioca, pa su tako ova igrališta oplemenjena novim drvećem, žbunjem i drugim biljnim materijalom i opremljena novim parkovskim mobilijarom – klupama i korpama za otpatke. S toga sva nova dječija igrališta sa pravom nose epitet manjih parkovskih površina”, saopšteno je iz Zelenila.