Društvo

U Podgorici počela proizvodnja zaštitnih maski

Autor mondo.me

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Milutin Simović potvrdio je juče, odgovarajući na pitanja nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića, da je u Podgorici stavljena u pogon fabrika koja proizvodi zaštitne medicinske maske.

Izvor: MONDO

Damjanović je naveo da ima informaciju da se na teritoriji glavnog grada maske nelegalno proizvode, što je Simović demantovao.

“Dobio sam informaciju od nadležnih iz Glavnog grada i vjerujem da bi to trebalo da bude dobra vijest za sve nas. Već je naučena jedna lekcija kada je u pitanju epidemija korona virusa, da mi treba i da možemo da sami proizvodimo značajne elemente zaštitne opreme. Tako sam ja doživio informaciju da u Podgorici imamo jedan pogon i da je počela proizvodnja maski i da je to zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta od Glavnog grada”, kazao je Simović.

Prema informaciji iz Glavnog grada, istakao je Simović, ta firma se prvi dan registrovala u CRPS “jer drugačije mašine nijesu mogli da uzmu”.

“Drugo, u pitanju je zaštitna oprema i bio je predstavnik Ministarstva ekonomije i već su dobili sertifikacije za izvoz proizvedenih maski za tržište Evropske unije. Vjerujem da su ovo tri nove dobre vjesti”, naveo je Simović prenoseći informacije koje je dobio tokom sjednice i naglasio da će o ovome tražiti i zvanične informacije.