Društvo

Autoput krajem septembra dobija struju

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Krajem septembra biće završen projekat trajnog sistema za napajanje auto-puta električnom energijom

Izvor: Info Biro

Ova investicija vrijedna je 38,6 miliona eura i biće završena na vrijeme, podaci su Monteputa koji rukovodi ovim značajnim projektom, prenijele su Dnevne novine.

Da će projekat biti završen u septembru piše i u godišnjem Izvještaju o radu Monteputa, koji je Vlada usvojila na prošloj sjednici.

Cilj projekta trajnog napajanja, u smislu obezbjeđivanja potencijala snabdijevanja električnom energijom čitavog sjevera države i to za sve sadašnje i buduće potrebe stanovništva, privrede i valorizacije agroturističkih potencijala, dio je strateški najvažnije investicije za Crnu Goru, izgradnje prioritetne dionice auto-puta Bar Boljare.

Sistem trajnog napajanja auto-puta električnom energijom obuhvata izgradnju trafostanica Auto-put 1 sa priključnim dalekovodima, Autoput 2 sa priključnim dalekovodima i trafostanice 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV te sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata.

Procijenjena vrijednost trafostanice Auto-put 1 sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDVom je 9,8 miliona eura, navode Dnevne novine.

Druga trafostanica Auto-put 2 sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDV-om je procijenjena na 8,7 miliona eura, a izgradnja TS 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase auto-puta Bar Boljare, odnosno dionica Smokovac Mateševo sa uračunatim PDV-om je procijenjena na 19,6 miliona eura.

Tagovi