Društvo

Dom za stare u Podgorici biće završen do kraja ljeta

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Građevinski radovi na novom Domu za stare u Podgorici u završnoj su fazi i najvjerovatnije će biti završeni do kraja ljeta ove godine, iako je prvobitno bilo planirano da kompletni radovi budu završeni sredinom ove godine

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Iz Uprave javnih radova kazali su Dnevnim novinama da su se na dinamiku izvođenja radova u manjoj mjeri odrazile nepovoljne okolnosti koje sa sobom donijela epidemija korona virusa, a naročito u dijelu koji se odnose na isporuku naručene opreme.

Iz tih razloga, izgradnja, opremanje objekta i uređenje terena, koje bilo planirano da bude završeno ovog mjeseca, biće privedeno kraju u naredna dva mjeseca, ukoliko ne dođe do dodatnih otežavajućih faktora.

U objektu je u toku montaža i ugradnja namještaja i ostale opreme, izrada preostalog dijela spuštenih plafona, završni molerski radovi u lameli B, kao i finalni radovi na stepeništima.

“U dijelu koji se odnose na uređenje terena, aktuelna je izrada štampanog betona i priprema za betoniranje pješačkih staza, izgradnju fontane ispred objekta i parkinga sa 61 mjestom. Po završetku betonskih radova pristupiće se formiranju zelenih površina”, kazali su iz Uprave javnih radova.

Ukupna vrijednost projekta, računajući realizaciju građevinskih radova, opremanje i nabavku liftova sa ugradnjom, iznosi oko 9,2 miliona eura, koje Vlada Crne Gore izdvaja iz kapitanog budžeta. Do danas je realizovano više od šest miliona eura, dok će preostali iznos, u skladu sa ugovorenim obavezama, biti realizovan do kraja ove godine.

Objekat se nalazi na urbanističkoj parceli broj 33, u okviru Detaljnog urbanističkog plana “Konik Stari aerodrom III”. Ukupna bruto površina objekta iznosi 11.225 kvadratnih metara.

Objekat sadrži podrum, prizemlje i tri sprata.

Predviđen je za boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevetnih soba i 12 apartmana.

Pored smještajnih jedinica imaće dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok, tehničke prostorije.

Objekat ima odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku.

Tagovi