Društvo

Beranski taksisti podržali ugostitelje: Hoćemo da radimo, subvencije svima

Autor mondo.me

Taksi udruženja City, Lim i Moj taxi iz Berana podržali su ugostitelje iz tog grada i traže od Nacionalnog koordinacionog tijela da im dozvole rad i usvoji subvencije za sve njih.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Apriori1

"Berane treba da dobije status kao i ostale opštine i omogući se rad ugostiteljskim objektima, a našoj djelatnosti se opredijele subvencije u iznosu ne manjem od 50 odsto jer je naš rad upitan zbog izuzetno loših uslova poslovanja”, navodi se u saopštenju taksi udruženja City, Lim i Moj taxi iz Berana

Kako ističu taksi udruženja i ugostiteljski objekti u Beranama u teškoj su situaciji zbog vladinih mjera za sprječavanje širenja virusa korona.

“U potpunosti podržavamo zahtjeve beranskih ugostitelja u dijelu da im se omogući ponovni rad i dodijele subvencije za jul. Zbog zabrane rada ugostiteljskim objektima, posljedice u poslovanju osjeća i naša djelatnost. Kada se tome dodaju i loši socioekonomski uslovi i zatvorenost granica, naše poslovanje je upitno u narednom periodu”, ističu taksisti iz Berana.

Zato smatraju da Berane treba da dobije status kao i ostale Opštine i omogući se rad ugostiteljskim objektima, a taksi djelatnosti se opredijele subvencije u iznosu ne manjem od 50 odsto zbog izuzetno loših uslova poslovanja.

Tagovi