Društvo

UP: Mladim vozačima skrenuti pažnju na bezbjedno upravljanje vozilima

Autor mondo.me

Na putevima u Crnoj Gori tokom ovog mjeseca evidentiran je povećani broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginule četri osobe, saopštili su iz Uprave policije i apelovali na roditelje da mladim vozačima skrenu pažnju na bezbjedno upravljanje vozilima.

Izvor: Uprava policije

„I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putevima, preventivnih aktivnosti, akcija i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, u Crnoj Gori je do sada tokom ovog mjeseca evidentiran povećani broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubila četiri osobe“, kazali su iz policije.

Iz policije su rekli da su čak tri stradale osobe bile 2002. godište, dok je njih pet u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003.

„Uprava policije skreće pažnju da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili ponašanje u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da prilagode ponašanje uslovima i stanju na putu i da bezbjednom vožnjom doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Oni su apelovali i na roditelje da kategoriji mladih vozača skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima.

Iz policije su poručili da će u okviru realnih mogućnosti i dalje nastojati da kroz pojačano prisustvo i preventivne aktivnosti doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

„Ali još jednom apelujemo na sve vozače da ponašanjem doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj“, naveli su iz policije.

Tagovi