Društvo

Kompanija Monteput neće predlagati smanjenje cijene putrine kroz Sozinu

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Kompanija Monteput neće predlagati Vladi smanjenje cijena putarine kroz tunel Sozina, između Podgorice i Bara, saopštio je njen izvršni direktor Jonuz Mujević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

„Imajući u vidu da Monteput ulaže značajna sredstva u praćenje realizacije prioritetne dionice auto-puta i gradnju elektroenergetske infrastrukture za napajanje električnom energijom, kako auto-puta, tako i sjeverne regije, te rashode kompanije za održavanje tunela Sozina i Raš i prilaznih saobraćajnica i izmirivanje obaveza po osnovu kredita kod EIB-a, nećemo u skorijem periodu predlagati smanjenje cijena putarine“, rekao je Vijestima Mujević.

Sozina je glavni izvor prihoda tog državnog predizeća. Cijene putarine kroz tunel uređene su odlukom Vlade, a kreću se od jednog eura za motore i 2,5 eura za putnička vozila, do 18 eura za kamione i autobuse sa prikolicom.

Vlada je ove sedmice usvojila izvještaj o poslovanju Monteputa, koji je prošle godine imao neto profit od 1,3 miliona eura. Ukupni poslovni prohodi kompanije iznosili su osam miliona eura, što je 150 hiljada eura manje nego 2018.

Neto prihod od naplate putarine u prošloj godini iznosio je 7,8 miliona eura.

Tagovi