Društvo

Članovi IPA Sekcije položili vijenac na partizanskom groblju u Kolašinu

Autor mondo.me

Delegacija IPA Sekcije Crne Gore je na Dan državnosti položila vijenac u znak sjećanja na preminule borce narodno oslobodilačke borbe, na partizanskom groblju Breza u Kolašinu.

Izvor: ipa sekcija

Kako se navodi u saopštenju, članovi IPA Sekcije sa ponosom i tradicionalno, obilježavaju 13. Jul.

"To je dan kada je 1878.godine, na Berlinskom kongresu Crna Gora ostvarila suverenost i samostalnost... 13. Jul 1941. godine, dan kada je u Crnoj Gori pukla prva puška u tada okupiranoj Evropi , u znak narodnog ustanka i borbe za slobodu protiv fašizma, a na poziv Komunističke partije Jugoslavije. Slobodarski duh našeg naroda, želja da živi slobodno i da ravnopravno sa ostalim evropskim narodima korača stazama uspjeha i napretka,uz puno postovanje prava i sloboda ljudi i u malim zemljama kakva je Crna Gora, u potpunosti korespondira sa postulatima brojne medjunarodne policijske IPA asocijacije, kojoj u 65 zemalja na svijetu, pripada oko 400 000 članova, ciji smo i mi članovi", navodi se u saopštenju.

"Kao članovi svjetske asocijacije IPA naše kolege, policajci, u prilici su da šire prijateljstva na ravnopravnim osnovama sa policajcima svijeta, i da u punom kapacitetu poštuju vodilju asocijacije SERVO PER AMIKECO, sto je u prevodu SLUZBA KROZ PRIJATELJSTVO. DA NAM JE VJEČNA CRNA GORA!", zaključuje se u saopštenju.