Društvo

Koronavirusom zaražena dva službenika UIKS-a

Izvor MINA

Dva službenika koja rade u zatvorskoj sprovodničkoj službi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) pozitivna su na virus korona, potvrđeno je Danu iz te institucije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz UIKS-a su kazali da su, u konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa.

Kako su naveli, službenicima i osobama lišenim slobode, koje su bile u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na KOVID 1,9 određena je mjera samoizolacije, i nastavljeno je sa primjenom zaštitnih mjera među zaposlenima, kao i među zatvorenicima i pritvorenicima.

Kada je u pitanju obezbjeđivanje kontinuiranog obavljanja poslova i radnih zadataka iz djelokruga i nadležnosti ovog državnog organa, ističemo da će UIKS, usljed odsustva jednog broja zaposlenih kojima je određena mjera samoizolacije, izvršiti preraspodjelu radnih zadataka između svih zaposlenih, kako bi se obezbijedilo obavljanje poslova u ovom državnom organu”, rekli su iz UIKS-a.

Prema pisanju Dana, ta dva službenika UIKS-a radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja.

Krajem radnog vremena smo od UIKS-a obaviješteni o ovom slučaju. Postupićemo u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela kako bismo zaštitili svoje zaposlene i stranke u postupcima”, saopšteno je Danu iz Vrhovnog suda.