Društvo

Novi mural kod Vojnih zgrada inspirisan Bauhaus pravcem

Autor mondo.me

Podgoricu će uskoro krasiti još jedan mural koji će biti oslikan na amfiteataru kod Vojnih zgrada.

Izvor: Promo/PG Biro

Novi street art izraz biće inspirisan idejom pokreta Bauhausa, koji je sinonim za hrabar pravac u umjetnosti, arhitekturi i dizajnu. Baziran na bojama koje karakterišu ovaj pokret, slikovito će biti prikazana ekspresija koju će simbolizovati crvena, plava i žuta boja, dok će sa druge strane umirujuću notu dati crna, koja je uz osnovne boje nezaobilazna u Bauhaus paleti.

Izvor: Promo/PG Biro

"Ideja je da se gradu podari moderna i urbana scena nalik na one koje mozemo vidjeti u velikim svjetskim metropolama, u želji da građanima Podgorice svakom oslikanom javnom površinom predstavimo po jedan umjetnički stil. Zahvaljujući ovom projektu umjetnost se iz zatvorenih prostora preselila na ulice i na taj način postala dostupna svima, što je izvanredan vid edukacije i van zidova muzeja, učionica ili ateljea", saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećamo, da su zahvaljujući trudu i inspiraciji nekoliko crnogorskih umjetnika novi izgled dobili Moskovski most, Most žrtava 5.maja, obala rijeke Ribnice kod knjižare “Karver”, Ulica V Proleterske brigade i pješački most “Gazela”.

Tagovi