Društvo

Za cjenovnik vode u Podgorici nadležna RAE

Autor mondo.me Izvor Dan

Predstavnici Glavnog grada i Regulatorne agencije za energetiku (RAE) održaće sastanak kako bi pronašli rješenje za problema u kom su se našli nakon odluke Ustavnog suda da cjenovnik Vodovoda ukloni iz pravnog prometa zemlje.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

To je za Dan saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, odgovarajući na pitanje vezano za odluku Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio cjenovnik preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Ustavni sud je donio odluku o ukidanju Odluke o utvrđivanju cijena isporučene vode i usluga od vođenja i prečišćavanja otpadnih voda koju je 28. septembra 2018. godine donio odbor direktora preduzeća.

Inicijativu za ocjenu ustavnosti podnijela je Unija poslodavaca ukazujući da ta odluka ne može opstati u pravnom poretku države, jer je donijeta dok je Vodovod imao status javno preduzeće, a koje je prestalo da važi 11. jula 2013. godine kada je ono preregistrovano u dru štvo sa ograničenom odgovornošću.

Vuković je za Dan kazao da će nakon odluke ustavnog suda Glavni grad morati da promptno djeluje.

To nije samo stvar nadležnosti Glavnog grada nego kao što znate treba usvojiti i podzakonske akte i metodologiju koja će se koristiti prilikom utvrđivanja cjenovnika tako da je tu na potezu i Regulatorna agencija za energetiku. Mi ćemo narednih dana, kako očekujemo, imati sastanak sa njima kako bi potencijalno izašli iz ovog problema u kom smo se našli”, rekao je Vuković.

Pored cjenovnika za vodu, Ustavni sud je prošle godine osporio i cjenovnik preduzeća Čistoća.

Tagovi