Društvo

Eraković: Zdravstveni sistem spreman za dolazak turista

Autor mondo.me

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da su dani koji slijede presudni za dalji tok epidemije korona virusa. On je poručio i da je crnogorski zdravstveni sistem spreman za dolazak turista

Izvor: Vlada Crne Gore

On je naveo da se u KCCG liječi 14 pacijenata, od toga dva pacijenta životno ugrožena, u Baru sedam i svi su stabilni, u Beranama 18 pacijenata,  od toga je dvoje životno ugroženo. 

"Ne želimo da u Crnoj Gori imamo slike kakve nam dolaze iz drugih država. Zbog toga moramo da čuvamo zdravlje stanovništva Crne Gore", kazao je Eraković. 

Eraković je kazao i da je zdravstveni sistem spreman za dolazak turista.

"Mi želimo da poručimo svakom gostu Crne Gore da će imati adekvatanu zdravstvenu zaštitu i da će zdravstvena zaštita biti pružena svakom turisti u Crnoj Goru", kazao je Eraković i dodao da smo spremni da dočekamo turiste.

Borbu sa virusom, kako dodaje vodimo smi mi, a sistem je spremniji nego ranije.

"Zdravstveni sistem je spreman, možemo da izađemo sa problemom koji postoji, ali vas molim da zajedno to uradimo i da poštujemo mjere", poručio je Eraković.

Da nam je potreban odgovoran odgovor zajednice poručio je direktor IJZ Boban Mugoša. "Odgovor će biti dobar ako svi budemo odgovorni", kazao je Mugoša.

Mugoša je ponovio da je Crna Gora otvorila granice za države EU.

“Zašto nijesmo i za najbliže okruženje? Pita neko: Zašto ako može EU da se otvori za pojedine zemlje iz ovog regiona ne otvara Crna Gora?”, kazao je Mugoša.

Pojašnjava da je mogućnost da državljani regiona putovanjima ugroze EU, mala, dok je mogućnost da ugroze Crnu Goru velika.

"Isti kao mi što smo otvorili granicu za Španiju zato što ne očekujemo da će iz Španije doći veliki broj  turista i neće nas ugroziti”, kazao je Mugoša. 

On je naveo i da svaka zemlja procjenjuje epidemiološku situaciju samostalno.