Društvo

NKT: Nove mjere na snazi, svadbe i mature ponovo zabranjene!

Autor mondo.me

Na predlog Instituta za javno zdravlje na sjednici Nacionalnog kooridinacionog tijela je odlučeno da od danas, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika, bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova – svadbenih svečanosti, maturskih i rođendanskih proslava i slično

Izvor: Vlada Crne Gore

“Uvodi se i privremena mjera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka. Mjere će se primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mjerâ biti donijeta odluka o tome da li će se mjere i dalje primjenjivati ili će njihova primjena prestati”, navode u NKT-u.

Pojačana kontrola poštovanja samoizolacije

Kako ističu, odlučeno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo mjera samoizolacije.

“Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mjere”, zaključeno je na sjednici.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti podsjetilo je građane i kompanije na mjere koje su na snazi, prije svega obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance.

“Ukazujemo da osobe u samoizolaciji ne smiju da napuštaju objekat u kojem propisane mjere, kao ni da primaju posjete”, naglasili su.

Donacije – bez novih izdataka

Usvojen je XII Izvještaj o stanju na računu i isplatama sa računa Operativnog štaba za upravljanje donacijama.

U Izvještaju je navedeno da je stanje na računu na dan 30. jun 2020. godine u 8.00 sati: 6.276.981,77 eura i 75.971,72 američkih dolara.

“Od otvaranja računa 19. marta 2020. godine na žiro račun NKT je iz zemlje i inostranstva uplaćeno 8.035.850,90 eura i 75.971,72 američkih dolara. Ukupni odlivi u naznačenom periodu iznose 1.758.869,13 eura”, kazali su iz NKT-a.