Društvo

"Virus nije oslabio, dalje odluke ćemo uskladiti sa EU"

Autor mondo.me

“Virus nije oslabio, stope hospitalizacije i smrtnosti su kao i ranije što nas obavezuje na to da podignemo svijest. Odgovornost je na svima nama", poručio je danas dr Nemanja Radojević.

Izvor: Vlada Crne Gore

Mogućnost infekcije je veća ali preduzimaju se sve radnje da se zaustavi širenje virusa, poručeno je danas sa konferencije za novinare NKT-a.

"Virus je prisutan, moramo da preduzimamo mjere koje smo i ranije preduzimali. Zbog ekonomije, da ne bi opet zavarali granice i gušili našu privredu, na nama je i veća odgovornost. Higijena ruku, socijalna distanca i maske mogu da nas sačuvaju", rekao je direktor IJZCG Boban Mugoša.



Na pitanje da li će Crna Gora granice otvoriti za Srbiju i Bosnu ako to uradi Evropska unija, Mugoša je rekao da će se Crna Gora uskladiti sa odlukama EU.

Što se tiče testiranja, Mugoša je rekao da je broj odrađenih testova u našoj zemlji među najvećim u Evropi i taj trend će se nastaviti.

Korona virusom u Crnoj Gori zaraženi su jedan doktor i dvije medicinske sestre. U samoizlociji su 52 zdravstvena radnika

 Govoreći o kolegama iz Nikšića, dr. Nemanja Radojević je rekao da Crna Gora ima dobre ljekare, a da je svakome od njih zdravlje na prvom mjestu.

"Svima treba da je prioritet zdravlje stanovništva", rekao je Radojević.

“Virus nije oslabio, stope hospitalizacije i smrtnosti su kao i ranije što nas obavezuje na to da podignemo svijest. Odgovornost je na svima nama", poručio je Radojević i dodao da je klinička slika pacijenata ista kao i ranije.

"Predviđanja da će toplo vrijeme uticati na blažu kliničku sliku nije se desilo. Trenutno obolijevaju nešto mlađi ljudi koji virus bolje podnose", rekao je Radojević

Govoreći o mjerama NKT-a Mugoša je rekao da će prateći situaciju predlagati mjere.

"Pratimo situaciju i u odnosu na to ćemo predlagati mjere. Za sada ove mjere ako se poštuju, kontrolisaćemo bez problema širenje infekcije. Mjere imaju svoj smisao i moraju se poštovati", kazao je Mugoša.