Društvo

IPA sekcija Crne Gore obilježila Dan borbe protiv zloupotreba droga

Autor mondo.me

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga obilježen danas na Trgu Argentina u Podgorici.

Izvor: MONDO

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci u saradnji sa Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada, Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti Glavnog grada, NVO Preporod i IPA (Internacionalnom policijskom asocijacijom Crne Gore), na Trgu Argentina u Podgorici realizovala je akciju podjele promotivnog i edukativnog materijala svim zainteresovanim građanima na temu bolesti zavisnosti.

"Cilj ove aktivnosti je širenje svijesti javnosti o štetnim efektima i posljedicama koje nastaju konzumiranjem psihoaktivnih supstanci i aktivnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotrebe droga. Zahvaljujući ovoj aktivnosti svim zainteresovanim građanima je pružena mogućnost da na licu mjesta postavljaju pitanja i dobiju informacije na temu bolesti zavisnosti od stručnih lica koja se bave ovom problematikom", navodi se u saopštenju.

Izvor: MONDO



Kako se dodaje u saopštenju, da bi što bolje približili problematiku bolesti zavisnosti široj javnosti, putem elektronskih i pisanih medija, kao i na IPA sajtu objavljen je i stručni članak specijalnog pedagoga Adrijane Klisić, kao i ispovijest klijenta koji se nalazi na tretmanu u našoj Ustanovi.

"Zahvaljujući postojanju dugogodišnje saradnje, Javnoj ustanovi je od strane Opštine Tivat uručena i donacija za pokretanje radionice za frizerske usluge u Sektoru za tretman zavisnica. Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, a sve u cilju očuvanja zdravlja naših klijenata/kinja, predstavnici Opštine Tivat su posjetu našoj Ustanovi odložili do momenta dok se ne steknu epidemiološki uslovi za realizaciju ove aktivnosti", zaključuje se u saopštenju IPA sekcije Crne Gore.

Izvor: MONDO