Društvo

Klinički centar dobio četiri infuzione pumpe

Autor mondo.me

Klinički centar Crne Gore bogatiji je za četiri infuzione pumpe, medicinske uređaje koji se koriste za infuziju tečnosti, ljekova i hranljivih materija u sistem cirkulacije pacijenta. Donaciju vrijednu 5 hiljada eura je obezbijedila Pivara „Trebjesa“.

Izvor: PROMO/KCCG

Infuzione pumpe nalaze se u vrhu potreba kada je medicinska oprema u pitanju, jer se koriste na svim odjeljenjima, a posebno su važne za precizno doziranje ljekova putem intravenozne infuzije.

„Zdravstveni sistem je od izuzetnog značaja za svakog pojedinca i društvo kao cjelinu. Zato, nastavljamo da podržavamo crnogorsko zdravstvo, ovog puta donacijom Kliničkom centru, instituciji od nacionalnog značaja i nadamo se da će ova donacija biti veoma korisna i ljekarima i pacijentima“, kazala je Jelena Damjanović Vidaković, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Izvor: PROMO/KCCG

Iz Kliničkog centra Crne Gore zahvalili su Pivari „Trebjesa“ što je, kao i mnogo puta do sada, iskazala humanost i poštovanje prema zdravstvenim radnicima i zdravstvenom sistemu Crne Gore. „Doniranu opremu ćemo iskoristiti da zaštitimo naše građane, pružajući im kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu“, naveli su iz Kliničkog centra Crne Gore. Pivara „Trebjesa“ ranije je podržala zdravstveni sistem donacijom od 10 hiljada eura za borbu protiv epidemije koronavirusa. U prethodne dvije godine nikšićka kompanija je u zdravstvo uložila dodatnih 27 hiljada eura, nabavkom opreme za devet crnogorskih domova zdravlja.

Tagovi