Društvo

U Župi planirana izgradnja dva manja vodovoda

Izvor MINA

U nikšićkoj Župi, koja broji 12 sela, tokom ove godine biće urađena dva manja vodovoda i asfaltirano oko tri kilometra puteva, za šta će sredstva biti obezbijeđena uz pomoć Ministarstva poljoprivrede u okviru IFAD programa, saopštio je Savjet mjesne zajednice.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović saopštio je da će, shodno dogovoru sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, biti održan i sastanak u narednih petnaest dana sa poljoprivrednim proizvođačima iz Župe kako bi se formiralo moguće udruženje.

“Time bi se poljoprivrednicima olakšalo dobijanje sredstava koja se nude kroz razne programe Ministarstva poljoprivrede. Razmatrana je i mogućnost da se u Župi na jesen organizuje sajam poljoprivrede na kome bi prioritet imali proizvodi poljoprivrednih proizvođača iz ovog kraja”, naveo je Radulović.

On je saopštio da su predstavnicima Ministarstva predočili da bi u narednom periodu neophodno bilo obezbijediti traktor snjegočistač, jer je veliki broj seoskih puteva u sniježnim uslovima neprohodan, što predstavlja veliki problem mještanima.