Društvo

KAD ĆE LJETO: Evo kakvo nas VRIJEME očekuje do kraja juna

Autor mondo.me

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja ovog i početkom narednog mjeseca

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Prema najavama meteorologa ovog vikenda očekuje nas promjenljivo i nestabilno vrijeme sa sunčanim intervalima, ali i čestim kratkotrajnim padavinama.

U subotu na jugu pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U centralnim i sjevernim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje kiša ili pljusak sa grmljavinom. Ujutru na sjeveru po kotlinama magla ili sumaglica. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha 8 do 17, najviša dnevna 20 do 29 stepeni.

Drugog dana vikenda promjenljivo oblačno, u južnim predjelima dosta sunčanih intervala, a u sjevernim povremeno kiša, poslijepodne lokalno pljuskovi i grmljavina. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha 9 do 18, najviša dnevna 17 do 28 stepeni.

Tokom naredne nedjelje smjenjivaće se sunce i oblaci, pa tako u ponedjeljak i utorak možemo očekivati česte pojave pljuskova sa grmljavinom pogotovo u centralnim i sjevernim predjelima. Sredinom nedjelje temperature vazduha biće u blagom porastui kretaće se u rasponi od 18 do 30 stepeni.

Stabilizaciju vremena i ljetnje temprature meteorolozi najavljuju tek od sredine jula.