Društvo

Eraković: Troje hospitalizovano, dosta pacijenata ima simptome korone VIDEO

Autor mondo.me

Prema najavama iz Instituta za javno zdravlje i opštih bolnica u Crnoj Gori, značajan broj pacijenata ima simptome koji su nalik na Kovid 19 infekciju, kazao je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković nakon sjednice NKT-a.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Tako da u narednom periodu može se zasigurno očekivati veći broj zaraženih i sigurno veći broj hospitallizovanih pacijenata", kazao je Eraković.

"Kao što smo danas i saopštili u Kliničkom centru Crne Gore imamo troje hospitalizovanih pacijenata. Od tih pacijenata dvoje nam je u stanju koje iziskuje posebnu pažnju, odnosno imaju težu kliničku sliku", saopštio je Eraković.

Ovo, poručuje Eraković, upozorava da moramo biti posebno oprezni u narednom periodu.

"Dakle, da se striktno pridržavamo svih mjera koje nam preporučuju Institut za javno zdravlje i Nacionalno koordinaciono tijelo.Podsjetiću vas da su mjere koje su do sada donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tijela apsolutno predvidjele i ovakve situacije i da su se pojedinci i grupacije u našoj državi pridržavali tih mjera sigurno ni danas ne bismo bili u situaciji da pričamo o COVID 19 infekciju u ovoj mjeri", kazao je Eraković i još jednom apelovao na sve građane Crne Gore da se pridržavaju mjera.