Društvo

U Budvi uhapšene 23 osobe, komunalna policija trebalo da pomogne

Autor mondo.me

Uprava policije (UP) je saopštila da su u Budvi jutros privedene 23 osobe zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje

Budva pred sednicu Skupštine opštine
Izvor: MONDO

Kako je saopšteno iz UP, policija je postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva.

"Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike Centra bezbjednosti Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta. Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim licima da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine", pojašnjavaju iz Uprave policije.

Navodi se da su usljed intervencije policijskih službenika okupljene osobe polomile stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

Možda ce vas zanimati

"Neodgovorni postupci pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije"

Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su, kako je saopšteno, takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

"Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove", istakli su iz Uprave policije.

Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva privedene su ukupno 23 osobe, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi.

"Lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom", poručuju iu UP.

Saopšteno je da je povrede zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.

"U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru. Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika", piše u saopštenju.