Društvo

Zavod Komanski most dobio savremen ultrazvučni aparat

Autor mondo.me Izvor MINA

Zavod „Komanski most“ osavremenjen je ultrazvučnim aparatom vrijednim 20 hiljada eura, za koji je polovinu novca obezbijedila ta ustanova, a ostatak je iz donacija.

Izvor: MONDO/Mario Milojević

„Kupovina novog, savremenog ultrazvučnog aparata, dokaz je da su nam zdravlje i kvalitet života naših korisnika na prvom mjestu“, kazali su iz Zavoda.

Kako su naveli, Zavod je u proteklom periodu, vlastitim sredstvima i zahvaljujući donaciji, osavremenio svoju dijagnostičku opremu, a sve u cilju pružanja što boljih zdravstvenih usluga, preventive i ranog otkrivanja bolesti za svoje korisnike.

„Kupovinom kolor Doppler ultrazvučnog aparata sa tri sonde, proizvođača Mindray, čija je ukupna vrijednost 20 hiljada eura, nivo zdravstvene zaštite korisnika Zavoda podignut je na znatno viši stepen“, naglasili su iz Zavoda.

Oni su pojasnili da je ultrazvučni aparat primjenljiv u kardiologiji, ortopediji, urologiji, ginekologiji.

Kako su kazali iz Zavoda, nabavka ultrazvučnog aparata omogućena je sredstvima ustanove u iznosu od deset hiljada eura i donacijom u istom iznosu koja je upućena Zavodu.

„Zahvaljujući nesebičnom zalaganju Međunarodnog kluba žena Crne Gore, koje su zajedno sa ambasadama u Crnoj Gori organizovale Diplomatski Božićni bazar u decembru prošle godine u šoping molu Delta City u Podgorici“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da donacija za kupovinu ultrazvučnog aparata predstavlja pravi primjer humanosti i potrebe da se najranjivijoj populaciji koja je smještena u Zavodu pomogne u ranoj dijagnostici, a time i brzom liječenju.

Direktor Zavoda Vaselj Dušaj zahvalio je na donaciji, ističući da je ona usmjerena na pravu adresu, jer će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite korisnika Zavoda.

„Ovaj humani gest, pažnja i saosjećanje sa našim korisnicima je posebna vrijednost za nas, koja može poslužiti i drugima za primjer kako osjetljivim grupama treba ukazati pažnju i dati im podršku na putu uključivanja u društvenu zajednicu“, istakao je Dušaj.

On je dodao da se nada da će ljudi dobre volje i dalje pružati nesebičnu podršku Zavodu u svakodnevnom radu.

Tagovi