Društvo

Miranović: Struka će odlučiti o otvaranju granice prema Srbiji

Autor mondo.me

Odluku o tome da li će Crna Gora otvoriti granice za građane Srbije donijeće struka, na osnovu odgovora koji dobije od beogradskih kolega, kazala je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

Izvor: Printscree

Nakon što je Srbija objavila da je u jednom danu izliječeno više od četiri hiljade oboljelih od Kovida-19, Institut za javno zdravlje (IJZ) tražio je pojašnjenje od kolega iz Srbije.

„Struka će odlučiti hoćemo li otvoriti granice prema Srbiji na osnovu odgovora koji ćemo dobiti od „Batuta“. Kakvu su metodologiju primjenili, šta se to promijenilo tokom noći, koja su objašnjenja u pitanju, to ćemo vidjeti. Ne bavimo se politikom, nas interesuje naša država“, istakla je Miranović.

Ona je u emisiji Boje jutra na Televiziji Vijesti kazala da je neobično to što su u Srbiji prethodno testirali dva puta, a sada jednom,.

Miranović je podsjetila da je crnogorski IJZ donio protokole po kojima je pacijent, od trenutka kada nije imao simptome, dva puta testiran, i test je trebalo da bude negativan.

„I to se odlično pokazalo. Bili smo potpuno bezbjedni. Koji je princip je Srbija preduzela, vidjećemo. Nas isključivo interesuje naša država“, rekla je Miranović.

Ona je dodala da ne bi razmatrala političke izjave.

"Razmatramo rizik koji stanovništvo Crne Gore može da istrpi, ne posmatramo zemlju posebno. Rizik mora da bude na najnižem nivou. Nema potrebe da se raspravljamo jedni sa drugima“, rekla je Miranović.

Govoreći o otvaranju granica drugih zemalja za građane Crne Gore, ona je kazala da je to stvar diplomatije.

„Ne treba da razmišljamo ko proširuje spiskove i na koji način. Hoće li da nas uvrste u spisak, to je stvar diplomatije“, rekla je Miranović.