Društvo

Uprava policije: Racionalno trošimo novac iz budžeta

Autor mondo.me

Uprava policije reagovala na tvrdnje SNP-a

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Uprava policije postupak tenderske procedure za nabavku avio karata u vrijednosti od 200.000 eura sprovodi za potrebe realizovanja obaveza koje proističu iz redovnih djelatnosti ove institucije, a ovaj tender Uprava policije je raspisala prije proglašenja epidemije koronavirusa, kao realizaciju tekućih obaveza koje su planirane i rađen je na osnovu procjene godišnjih potreba korišćenja ove budžetske linije", saopšteno je iz Uprave policije.

“Uprava policije se prije svega domaćinski i racionalno odnosi prema raspoloživim sredstvima iz budžeta. Avio karte navedene u tenderskoj dokumentaciji potrebne su za obavljanje poslova i zadataka pripadnika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, za izvršenje ekstradicija i potrebe međunarodne policijske saradnje", navodi se u reagovanju Uprave policije na pitanje SNP-a da li je ovoliki izdatak za avionske karte neophodan, a posebno da li je potrebno koristiti biznis klasu prilikom putovanja.

Uprava policije, kako navode, ima značajne međunarodne aktivnosti koje podrazumijevaju prisustvo njenih predstavnika.

"A za te potrebe je neophodno korišćenje avio prevoza. Direktor Uprave policije Veselin Veljović i njegovi saradnici nikada ne putuju biznis klasom već koriste usluge avio prevoza za ekonomsku klasu. Nabavka 30 karata za biznis klasu je predviđena tenderskom dokumentacijom za slučaj potrebe, što ne znači da će one biti upotrijebljene. One su navedene u specifikaciji za slučaj da se ukaže iz bilo kog razloga potreba za njima", kazali su iz Uprave policije i dodali da neće komentarisati pokušaje politizovanja ove teme.