Društvo

Benefit kartica za mlade EYCA od sjutra u Kotoru

Autor mondo.me Izvor MINA

Evropska omladinska kartica (EYCA), koja omogućava korišćenje mnogobrojnih popusta u Crnoj Gori i Evropi, biće dostupne od sjutra u Kotoru, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ministar Nikola Janović, prilikom službene posjete opštini Kotor, obišao je prostor koji će Ministarstvo renovirati i u kojem će otvoriti Omladinski klub.

Kotor je postao lokalni partner i podržao nacionalnoj inicijativi EYCA, benefit karticu koja omogućava svim crnogorskim građanima od 13 do 29 godina da koriste preko 100 popusta u Crnoj Gori i više od 60 hiljada popusta širom Evrope.

Ministar je naglasio da ga posebno raduje što je njegov rodni grad odlučio da se priključi pomenutoj inicijativi i omogući još veću dostupnost karticama mladim ljudima u ovom gradu.

“Ministarstvo sporta i mladih kao generalni pokrovitelj Evropske omladinske kartice, uz saradnji sa NVO Centar za omladinsku edukaciju, kroz implementaciju ove inicjative, ima za cilj kontinuirano jačanje mobilnosti mladih, njihove neformalne edukacije kao i umrežavanje sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou”, kazao je Janović.

Tagovi