Društvo

Pomoć iz UAE stigla u Sarajevo, umjesto u Crnu Goru

Autor mondo.me Izvor Agencije

Avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je danas dovezao humanitarnu pomoć u BiH, a koja je, kako se ispostavilo namijenjena Crnoj Gori, odletio je iz Sarajeva.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Ministarstvo spoljnih poslova BiH ranije je izdalo saopštenje u kojem je iskazalo zahvalnost supruzi potpredsjednika i premijera UAE i supruzi vladara Dubaija, šeika Hind bint Maktouma bin Juma Al Maktouma, na neočekivanoj velikodušnoj pomoći po drugi put za građane Bosne i Hercegovine.

"Neposredno prije slijetanja aviona u novoj verbalnoj noti Ambasade UAE obaviješteni smo da je korisnik ove pomoći Vlada Crne Gore, a da se sarajevski aerodrom koristi za istovar robe", saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Pomoćnik ministarke spoljnih poslova BiH, Almir Šahović, kazao je, u izjavi za BHRT, da su sinoć od Ambadsade UAE u Podgorici, koja pokriva i BiH, obaviješteni o dolasku pomoći za BiH, da bi pola sata prije slijetanja aviona dobili novu notu od ambsade u kojoj se navodi da je sinoćna nota rezultat tehničke greške, kao i je pomoć zapravo namijenjena Crnoj Gori.