Društvo

Cetinjskoj bolnici donirano 80 hiljada australijskih dolara

Autor mondo.me Izvor MINA

Udruženje Montenegrin community of western Australija doniralo je Opštoj bolnici „Danilo Prvi“ na Cetinju 80 hiljada australijskih dolara, saopštili su iz te zdravstvene ustanove navodeći da će novac biti uložen u rekonstrukciju Internog odjeljenja.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Direktorica Opšte bolnice Sonja Radojičić kazala je da su u ovom značajnom vremenu za svaki, pa i za crnogorski zdravstveni sistem, solidarnost, zajedništvo, humanost i prijateljstvo neophodni i nemaju cijenu.

„Posebnu zahvalnost dugujemo Udruženju Montenegrin community of western Austarija INC i predsjedniku te organizacije Branku Banoviću, našem sunarodniku iz Cetinja, koji već dugo živi i uspješno radi u Australiji, što su ova značajna sredstva donirali našoj ustanovi“, kazala je Radojičić.

Kako je navela, osim finansijskih sredstava i nesebične pomoći Vlade Crne Gore, Ministastva zdravlja i lokalne samouprave, ovakve donacije su uvijek od izuzetnog značaja.

„I mi se prema njima odnosimo uz posebno poštovanje i zahvalnost“, dodala je Radojičić.

Prema njenim riječima, donacija Udruženja Montenegrin community of western Austarija INC biće uložena u adaptaciju i rekonstrukciju Internog odjeljenja Opšte bolnice.

Tagovi